MULTINATIONALE GERICHTE: IN UNGARN DAHEIM, IN DER WELT ZUHAUSE!

Freitag, 17. Januar 2014

Vegane Rote Beete-Pancakes mit Mohnpesto und Mandarinen

Juhuuu, es ist endlich Freitag!! Dieses gesunde, figurfreundliche Dessert ist ideal für´s Wochenende! Es im Nu zubereitet, und somit bleibt genügend Zeit für Entspannung, Freunde, Sport usw.  :-)

Zutaten:
für die Pancakes:
150 g Mehl
1/2 Tl Backpulver
3 dl Mandelmilch (oder Sojamilch)
1 dl Rote-Beetesaft
1 Tl Zucker
Prise Salz
etwas Öl
 für Pesto:
100 g Mohn, gemahlen
50 g Mandeln, gemahlen
1-2 El Rum (kurz erwärmen)
2-3 El Puderzucker
Saft von 1/2 Zitrone
außerdem:
2 Mandarinen

Zubereitung:
Mehl mit Backpulver mischen und in eine Schüssel sieben. Zucker und Salz dazugeben. Milch und Saft nach und nach dazugießen, und alles klumpenfrei rühren. In einer Pfanne etwas Öl erhitzen, und von dem Teig kleine, niedliche Pfannküchleine backen. Für das Pesto, alles miteinander verrühren. Vorm servieren die rosa Pancakes mit dem Pesto füllen, mit den Mandarinscheiben belegen und zusammen mit einer Tasse kalter Milch genießen!
PS:Für den Rote-Beetesaft, einfach eine kleine Knolle fein raspeln und fest auspressen. Aus dem geraspelten Gemüse könnt ihr einen feinen Salat mit Erdnussbuttersoße zubereiten, wie in diesem Rezept.



 Céklás palacsinta mákos pesztóval és szirupos mandarinnal

Végre péntek van!!!  Ez a vegán finomság kiválóan alkalmas hétvégére, mert szinte lehetetlen elrontani, és hihetetlenül gyorsan elkészül. Ìgy még több idö marad a kellemes dolgokra, mint pl. a családra, barátokra, sportra, egy kiadós sétára... :-)


Hozzávalók:
a palacsintákhoz:
150 g liszt
1/2 tk sütöpor
3 dl tej (vagy szójatej)
1 dl céklalé
1 tk cukor
csipet só
a pesztóhoz:
100 g darált mák
50 g darált mandula
1-2 ek rum
2-3 ek porcukor
fél citrom leve
ezenkívül:
2 mandarin


Elkészítés:
A palacsintákhoz a lisztet a sütöporral elkeverjük és egy tálba szitáljuk. A tejet és a céklalevet lassan adagolva, állandó keverés mellett csomómentesre keverjük. Egy serpenyöben kevés olajat felforrósítunk, és a palacsintákat kisütjük. A pesztóhoz a rumot kissé megmelegítjük, majd a többi alapanyaggal együtt elkeverjük. A palacsintákat megtöltjük a mákkal, megkoronázzuk egy pár mandarinszelettel  és azon nyomban tálaljuk egy pohár hideg tejjel! :-)
u.i.: A cékléhez egész egyszerüen egy kisebb céklát kell finomra reszelni, és már kész is. A lereszelt zöldségböl pedig készíthettek egy fincsi salátát mogyoróvajas öntettel, mint ebben a korábbi  receptemben.

2 Kommentare:

  1. Hú, micsoda extravagáns kombináció már megint. Szuper a látvány, az ízeket meg elképzelem, nagyon tetszik:) Szép hétvégét nektek:)

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Kösszönöm szépen Trollanyu, kedves töled! Neked/tek is szép hétvégét kívánok. :-)

      Löschen