MULTINATIONALE GERICHTE: IN UNGARN DAHEIM, IN DER WELT ZUHAUSE!

Dienstag, 5. Juli 2011

Vollkornbrot ohne kneten, ohne Hefe!

Das Rezept habe ich von  Latsia, und es gab bei uns schon sehr oft! Man braucht wirklich die Zutaten nur in einer Schüssel zu mischen, und ab in den Ofen! Kein Warten, kein kneten, nur den Duft von frisch gebackenem Brot im ganzem Haus geniessen!! :-D 
Weil das Brot an sich eher süß ist, schmeckt es am besten mit einer Scheibe kräftigem Käse! (Wo einem wirklich der Atem wegbleibt, wisst ihr?? )



Zutaten:
800 g Vollkornmehl
300 g Haferflocken
100 g Leinsamen
1 Tl Salz
1 El Natron
1 dl Preiselbeermarmelade
2 El Rübenkraut
5 dl Joghurt


Zubereitung:
Erst die trockenen Zutaten miteinander vermischen, also Vollkornmehl+Haferflocken+Leinsamen+Salz+Natron. Danach die flüssigeren, also Marmelade+Rübenkraut+Joghurt.  Als letztes beides zusammen.
In eine Form gießen und bei 175 C° 1 Stunde fertig backen. Wenn man möchte,kann man vorher die Oberfläche mit Sonnenblumenkernen oder Sesam bestreuen. So einfach geht das! :-D



Teljes kiőrlésű kenyér, élesztö és gyúrás nélkül

Az eredeti recept Latsia rozskenyere, csak egy kis változtatással. Már sokszor sütöttem ezt a fajta kenyeret, mert tényleg elég mindent egymással összekeverni, és már mehet is a sütöbe. Semmi várakozás, semmi gyúrogatás, csak a frissen sült kenyér illata az egész házban! :-D Mivel ez egy elég édes tésztájú kenyér, szerintem a legjobban egy erös ízü és illatú sajt illik hozzá. (Még akkor is ha én lekvárral fotóztam...)

Megtudja nekem valaki mondani, hogy miért nem írja rendesen a szünetet a monadatok között????!!! 

 

Hozzávalók:
800 g teljes kiörlésü liszt
300 g zabpehely
100 g lenmag
1 tk só
1 ek szódabikarbóna
1 dl vörösáfonya lekvár
2 ek nádcukorszirup
5 dl joghurt



Elkészítés:
Elöször a száraz  hozzávalókat keverjük össze egy tálban, szóval a lisztet+zabpelyhet+ lenmagot+sót+szódabikarbónát. Aztán a folyékony hozzávalókat, tehát a lekvárt+szirupot+joghurtot. Végül a kettöt egymással. Egy kivajazott, kilisztezett formába öntöm, és 175 C°-on 1 órán át sütöm. Ìzlés szerint a tetejét magvakkal, vagy szezámmal megszórni!


 

 

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen